Mnoho z nás má dřevěné srubové domy spojené spíše se zasněženou krajinou, plnou romantiky a kouřícího komína. Ovšem v dnešním moderním světě plném vymožeností , atypických tvarů a inovací ve stavebním oboru, se sruby staly dokonalým a hlavně plnohodnotným bydlením.

 

Estetika a srub

 

Prestižní bydlení ve srubu na klíč od firmy HONKA

Pokud jsme se rozhodli pro bydlení ve srubu, máme před sebou několik možností, které nás přesvědčí o tom, že naše rozhodnutí je zcela správné. Sruby jsou totiž ekologické stavby, které si našli své oblíbence téměř všude. Může jít jen o chalupu, na kterou budeme pravidelně jezdit, ale sruby dnes představují i celoroční obývání. Tady bychom jistě měli trochu dbát na určitou estetičnost. Měli bychom se hlavně zamyslet nad tím, co od té stavby vlastně očekáváme. Stavba by měla totiž dokonale zapadnout do svého okolí, protože by v případě, že ji postavíme v panelákové zástavbě, vypadala poněkud kýčovitě. A to přece nechceme. Náš srub by se měl dobře vyjímat a upozorňovat na sebe.

 

Výběr firmy je důležitý

 

Cenově dostupné bydlení ve srubu na klíč

Je opravdu nutné si dobře prověřit vybranou firmu, která by nám měla náš vysněný srub postavit. Můžeme tak učinit podle nezávislých referencí klientů, kteří si nechali postavit takový dům před námi. Také je dobré seznámit se s vizí firmy, podívat se třeba na již zrealizované domy a v neposlední řadě bychom si mohly zjistit i to, jak dlouho působí firma na trhu. Mnohaleté zkušenosti těchto odborných firem využívají pracovníci při svých realizacích a vědí, jak dělat svou práci dobře.

 

Variabilita a rychlá výstavba

 

Na trhu dnes najdeme mnoho firem, které se zabývají výstavbou srubových domů, proto se firmy snaží o co nejrychlejší proces celé výstavby. Jejich variabilita je veliká a investoři mají i na výběr z několika možných projektů. Nestavějí se jen přízemní srubové domy, ale dokonalé jsou i patrové sruby, které tak mnohdy dominují v okolí. Jejich cena je také v rámci možností přijatelná a máme tak možnost mít své vlastní bydlení za přijatelnou cenu.

 

Srubový dům nejen jako chalupa

 

Srub na klíč pro celoroční bydlení

Mnozí z nás mají srub zažitý spíš jako víkendové bydlení. Dnes to může být ale i dům k celoročnímu obývání. Všechny domy jsou realizované na přání klienta, takže pokud chceme chatu nebo chalupu v podobě srubu, můžeme chtít i dům pro své pohodlné a kvalitní bydlení. Srubové domy mají také i jiné výhody, než je jeho rychlá výstavba. Nejenže jde o dům, který je z přírodního a obnovitelného zdroje, ale má i dobré tepelně izolační vlastnosti, energetické parametry odpovídají standardu nízkoenergetických domů a život ve srubu může být vhodný i pro jedince trpícími alergiemi. Nebojme se tedy jít do takového projektu. Sruby jsou nejen dokonalé, ale bydlení ve srubu nám dává určitý pocit volnosti.