V dnešní době se s plasty setkáte na každém kroku. Kam se podíváte, všude se objevují plastové materiály. Jen považte, každý dnes má v pokoji notebook, lampičku z plastového materiálu na stole, propisky jsou povětšinou plastové, rámečky na fotografie, televizory, vypínače a zásuvky apod. Takhle bychom mohli pokračovat a stále jsme ještě nevyšli z pokoje.

Další druhy plastů se používají jako podlahové krytiny, typickým příkladem jsou PVC podlahy nebo vinylové podlahy. Přijdete do kuchyně a co nevidíte. Kávovar - plastový, nádobí - často plastové, nádoby na uchovávání potravin - všechny plastové, kuchyňské náčiní - plastové, protože kovovým byste si poškrábali teflonový povrch vaší nové pánve, a konečně i většina kuchyňských spotřebičů má plastové díly.

Skončí to někdy? Můžete o tom přemýšlet, až se posadíte do plastové židle na terase a dívat se budete na nová plastová okna, která jste si nechali instalovat na dům. Plasty jsou ale často velmi odolné, mají mnohem výhodnější vlastnosti a jsou také už dnes i levnější než materiály původní, proto se vyrábí stále nové a nové typy, plasty jsou stále odolnější a mají delší životnost. Můžeme se těšit, že naší budoucností jsou s největší pravděpodobností plasty.