Plasty patří do oboru chemie, který je nejrychleji se rozšiřujícím odvětvím. Neustále jsou konstruovány nové a nové materiály, které mají za úkol nahradit materiály z prvků anorganických, kterých je nedostatek nebo jsou příliš drahé na výrobu. Plasty jsou naopak poměrně levné, jejich největší výhodou je však jejich variabilita.

V dnešní době jsou vědci schopni plastem nahradit téměř jakýkoli materiál, protože umí napodobit různé vlastnosti. Často se kombinují také organické a anorganické složky a vznikají kompozitní materiály, jejichž vlastnosti odpovídají do značné míry složení. Společnost Röchling Engineering Plastics, s.r.o. se zabývá výrobou nejrůznějších plastových materiálů, jejich technické plasty mají velmi široké využití v nejrůznějších oborech lidské činnosti.

Jaké mají technické plasty využití?

Jsou to například plasty vhodné pro styk s potravinami, které vyžadují ty nejpřísnější zkušební podmínky a testy. Můžete si tedy být jisti, že testované plasty jsou vhodné pro styk se všemi druhy potravin. Společnost Röchling nabízí široké spektrum technických plastů od standardních až po vysokoteplotní plasty určené pro přímý styk s potravinami.

Další velmi významnou oblastí, kam společnost Röchling dodává technické plasty, je zdravotnictví. Plasty pro zdravotní techniku musí být především biokompatibilní, tedy musí být v každém ohledu zdravotně nezávadné. Technické plasty určené pro zdravotnictví slouží především k výrobě součástek medicínských přístrojů.

Nenajdete-li v nabídce vhodný plastový polotovar, vývojové oddělení začne ihned pracovat na produktu podle vašich představ. Röchling je synonymum pro plastové polotovary, vyrábí nejrůznější produkty z více než 30 různých základních materiálů a dále také řadu jejich modifikací pro konkrétní použití. Potřebujete-li technické plasty, obraťte se na společnost Röchling.