Lavičky tvoří velmi estetický a zároveň praktický doplněk každého centra města, vyhlídky, pamětihodnosti nebo také zahrady. Od lavičky chceme, aby se na ní dobře sedělo a aby byla pokud možno levná. V současné době se požadavky na lavičky rozšiřují, lavičky je nutné konstruovat tak, aby byly ekologické. Tomu se přizpůsobují především materiály a používají se recyklované plasty. Proto se v parcích můžete stále častěji setkat s lavičkami s litinovou konstrukcí, které jsou doplněny sedátky a opěradly z recyklovaných plastů.

Tyto plasty jsou velmi trvanlivé, pro jejich výrobu není třeba spotřebovávat nové materiály, prostě se použijí staré již použité plastové materiály a recyklují se na materiál nový, ze kterého se vyrábí plastové profily třeba ve tvaru dřevěných prken. Plastová prkna lavičky se vyznačují vynikající odolností proti povětrnostním vlivům, vlhkosti, hnilobě, plísním, houbám i běžným chemikáliím. Plastová sedadla i opěradla jsou nenasákavá, lze je snadno čistit a ani z dlouhodobého hlediska nevyžadují žádnou zvláštní údržbu. Jsou tedy nenáročné nejen na výrobní náklady, ale také na další náklady spojené s údržbou a servisem.

Barvy jsou velmi variabilní, plastové lavičky můžete najít v nejrůznějších barvách a odstínech podle toho, kam je třeba lavičky umístit. Lavičky s recyklátem jsou výborným prostředkem, jak šetřit peněženku i životní prostředí. Firma Kovo-art výrobou laviček s recyklovaným plastem výrazně přispívá k ochraně životního prostředí, snižuje náklady na nákup laviček a zvyšuje komfort venkovního posezení. Chcete-li i vy na zahradě, v parku nebo na náměstí sedět pohodlně a přitom vědět, že tím neubližujete životnímu prostředí, zvolte lavičky s plastovým recyklátem od firmy Kovo-art.