Jistě se už každému z nás stalo, že našel nějaký ten škrábanec na autě. Když je to v části, kde je plast, je to ještě dobré, protože oprava snese odkladu oproti kovové části, do které se dává okamžitě koroze.

Každý chce mít své auto ale určitě pěkné, a tak se před začátkem sezóny stará o to, aby auto vypadalo jako nové. No ne vždy se to povede, ale můžeme se alespoň pokusit. Dnes se podíváme na lakování plastů např. nárazníků. Nejdříve je potřeba pomocí smirkového papíru odstranit zbylou barvu a nárazník oškrábat až na základní plast. Ideálně používáme alespoň tři druhy smirkového papíru a jdeme logicky od toho nejhrubšího po ten nejjemnější. Poslední smirkový papír by nám měl odstranit všechny viditelné rýhy a škrábance.

Po dostatečném obroušení odmastíme plochu, na kterou budeme nejdříve nanášet základní barvu, ale pozor musíme mít barvu na plasty ne na kov nebo něco jiného. Nastříkáme základní barvu a po cca 15 minutách, když bude povrch naleptaný základní barvou a ještě nebude úplně suchý, nanášíme postupně dvě až tři vrstvy barvy, kterou chceme na nárazníku mít. Po dokonalém zatvrdnutí barev přejdeme k poslední části a to je nanesení dvou až tří vrstev bezbarvého laku. Díky bezbarvému laku se nová barva nepoškodí. Mnoho zdaru při lakování plastů.